sobota 12. června 2010

První koncert z komorního cyklu "Setkání" konaný v ZUŠ Černošice

Cyklus komorní hudby "Setkání"

Taras Piano Trio Radim Kresta - housle, Hana Volková - klavír, Václav Petr - violoncello
23.2.2010 sál Zuš Černošice
Pořádá obor kultury města Černošice a občanská sdružení Sdružení rodičů při Zuš Černošice (Rodiče dětem – Černošice), ProKultura

V zaplněném komorním sále Základní umělecké školy v Černošicích vystoupilo dne 23.2.2010 Taras Piano Trio ve složení Hana Volková - klavír, Radim Kresta - housle a Václav Petr violoncello. Tito mladí avšak špičkoví umělci mají ve své hudební kariéře již mnohé za sebou. Samotné trio bylo založeno v r. 2007 houslistou Radimem Krestou. Během této krátké doby se jim podařilo vyhrát prestižní mezinárodní soutěže v Německu a Itálii. Pravidelně koncertují na pódiích v Čechách i zahraničí. Po koncertě jsme zaslechli nadšené ohlasy obecenstva, které bylo rozmanitě složeno od 4letých dětí až po seniory. Organizátory ze Sdružení rodičů při Zuš Černošice velmi potěšila věta 13ti leté žačky zuš houslistky Anny Poulové :" Koncert byl naprosto úžasný,hned zítra bych šla znovu."
Na koncertování v tomto příjemném prostředí se těší další umělci, kteří by v rámci cyklu komorních koncertů „Setkání“ měli účinkovat. Pomocí cyklu se organizátoři snaží oživit koncerty klasické hudby v Černošicích a okolí. Cyklus existuje díky finanční pomoci odboru kultury města Černošice a organizátoři velmi doufají v opětovnou finanční podporu Středočeského kraje.

Jana Vavřínková, Náš Region, 11. 3. 2010

Žádné komentáře:

Okomentovat