sobota 12. června 2010

Audiovizuální přednášky o umění v Zuš Černošice

Základní umělecká škola Černošice přišla v tomto roce s unikátním projektem audiovizuálních přednášek o umění. V tomto roce probíhají přednášky na téma romantismus - epocha 19. století. Posluchači mají na každé přednášce možnost seznámit se s několika malíři a hudebními skladateli. Na některých z přednášek se jejich autorky budou věnovat i architektuře a odívání v 19. století.
Jak audiovizuální přednáška v Zuš Černošice vypadá? Je tvořena pro širokou veřejnost. Celá je promítána na projektoru pomocí prezentací. K ní je podán odborný výklad na dané téma. Hudební ukázky jsou propojeny s promítáním obrazů. Velký klad takovýchto audiovizuálních přednášek je v jejich širokém uplatnění pro děti od školního věku až po dospělé a seniory zajímající se o umění. Díky promítání není jen pro dospělé a v zuš ji hojně navštěvují její žáci.
Přednáškám se věnují: co se týká výtvarného umění, malířů a rozborů obrazů, Hana Bláhová - zkušená výtvarnice s třicetiletou praxí v oboru. Hudbě, prezentacím na hudbu a technice - Jana Vavřínková. Michaela Šlesingerová - všeobecné přehledy o době a umění, připravuje přednášku na téma "Odívání", technická spolupráce.
Další přednáška bude probíhat 27.4. v 17:30 hodin v sále Zuš Černošice na téma "Odívání", souhr hlavním bodů uměleckého slohu romantismu - co se týká hudby a malířství, prezentace na hudbu. Bude se na Vás těšit Zuš Černošice.

Jana Vavřínková, Náš Region, 25. 3. 2010




Žádné komentáře:

Okomentovat